2013 m. birželio 8 d., šeštadienis

Snikerinis pyragas.

Pyragas labai saldus, labai, labai skanus ir jį nesunku pagaminti. Jį kepu jau ne pirmą kartą, bet tikrai ne paskutinį. :)


Reikės:
  • Norimo skonio 2 pakelių sausainių "selga". (naudojau šokoladinius);
  • 100g pakėpintų žemės riešutų;
  • 50g sviesto;
  • 200g šokolado (naudojau 100g pieniško ir 100g juodojo);
  • 150g šokoladinio riešutų kremo;
  • 1 skardinė saldinto kondencuoto pieno;
  • 50g kokoso drožlių.

Gaminimas:
  • Sausainius susmulkinti iki trupinių (tai padariau blenderio pagalba);
  • sausainius sumaišyti tu šokoladiniu kremu ir kondencuotu pienu.
  • riešutus pakepinti ir susmulkinti. Sumaišyti su ištirpintu sviestu;
  • susmulkinti šokoladą;
  • kepimo skardą (naudojau 26x20cm) iškloti kepimo popieriumi, sudėti sausainių masę ir išlyginti;
  • tolygiai ant sausainių paskleisti riešutų ir sviesto mišinį;
  • užbarstyti šokoladą ir kokoso drožles;
  • kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.

8 komentarai:

  1. Atsakymai
    1. Pavadinimą ne aš sugalvojau, todėl nelabai galiu atsakyti :)
      Bet gal dėl to, kad skoniu kažkiek primena "snickers

      Panaikinti
    2. O kur tada recepto šaltinis? :)

      Panaikinti
    3. Konkretaus šaltinio nėra, nes daug ką darau savaip :)

      Panaikinti
  2. Aišku, man tik įdomu kas ir kodėl jį taip pavadino :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Tai gal pyragas panasaus skonio i snickers sokolada, todel toki pavadinima ir gavo... Gi nebutinai turi buti snickers sokolado pyrage...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Išties skoniu primeną snickers šokoladą, bet pyragas man net dar ir skanesnis :)

      Panaikinti
    2. na ir cekavnos Zoskios esat, juk visai nesvarbu to pyrago pavadinimo kilme ,svarbu ,kad laaaabai skanus pyragas.

      Panaikinti