Biskvitams reikės:
- 2 kiaušinių;
- 400 ml miltų;
- 200 ml cukraus;
- pusės skardinės "rududu" (kambario temperatūros);
- 200 ml grietinės;
- 1,5 a.š kepimo miltelių.
- Visus produktus išmaišyti, geriausia mikseriu;
- pusę tešlos pilti į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą (naudojau 26cm skersmens);
- kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15min, atvėsinti;
- į kepimo formą supilti kitą pusę tešlos ir kepti taip pat 15 min, atvesinti;
- biskvitus perpjauti per pusę, kad gautūsi 4.
Sirupui reikės:
- 1/4 stiklinės karšto vandens;
- 3 a.š cukraus.
- cukrų ištirpinti vandenyje.
Šokoladiniam pertepimui reikės:
- 50 ml pieno;
- 100g juodojo šokolado.
- Pieną ir šokolada kaitinti ant vidutinės ugnies, kol šokoladas ištirps. Atvesinti.
- padalinti į 3 dalis.
Grietinėlės kremui reikės:
- 400 ml grietinėlės;
- 2 v.š cukraus pudros.
- Grietinėlę gerau išplakti su pudra. Padėti į šaldytuvą.
Karameliniam kremui reikės:
- 100g žemės riešutų;
- 2/3 skardinės "rududu", kambario temperatūros;
- 100g kambario temperatūros sviesto.
- Riešutus pakepinti. Atvesinti ir susmulkinti;
- sviestą išplakti su "rududu", sudėti riešutus, išmaišyti.
Viršutiniam (šokoladiniam) sluoksniui reikės:
- 100g juodo šokolado;
- 100g pieniško šokolado;
- pieno.
- Šokoladą ištirpinti garų vonelėje, pieno pilti tiek, kad šokoladas šiek tiek suskystėtų ir jį būtų patogu tepti.
Torto surinkimas:
- Dėti vieną biskvitą, sulaistyti sirupu (dariau tai konditeriniu teptuku), ištepti viena dalimi šokolado, užtepti puse grietinėlės.
- dėti antrą biskvitą, sulaistyti sirupu, užtepti antrą dalį šokolado, sudėti karamelinį kremą.
- dėti trečią biskvitą, sulaistyti sirupu, užtepti likusį šokoladą ir grietinėlę.
- dėti ketvirtą biskvitą ir užtepti viršutinam sluoksniui skirtu šokoladu.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą