2013 m. vasario 21 d., ketvirtadienis

Tobulas ricotos sūrio tortas :)


Šis tortas labai svelnaus skonio, nesaldus. TOBULAS!

Pagrindui reikės:
  • 230g mėgstamų sausainių (naudojau ,,Selga" šokoladinius)
  • 100g sviesto
  • galit taip pat įdėti 100g mėgstamų riešutų (aš nedėjau)
Pagrindinei masei:
  • 500g ricottos sūrio
  • indelis kondencuoto pieno
  • šaukštas medaus
  • 250ml plakamos grietinėlės
  • 50ml vandens (želatinai užpilti)
  • 3 v.š želatinos
Gaminimas:
  •  Pagrindui sumalame sausainius ir jei naudojate riešutus (tik prieš tai juos tada reikėtų pakepinti). Tirpintą sviestą supilame į sausainius. Masę sudėti į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi (naudojau 26cm skersmens.) Suformuoti padą ir kol ruošim pagrindinę masę jį padėti į šaldytuvą.
  • Masei: užpilame želatiną vandeniu. Grietinėlę gerai išplakame. Išmaišome ricotą, kondensuotą pieną ir medų. Tuomet įmaišome išplaktą grietinėlę ir supilame ištirpintą želatiną. Viską supilame į formą ir išlyginam. Tortą dedam į šaldytuvą bent 3 val. (aš laikiau beveik parą)
  • Puošimui netūrėjau laiko, todėl susmulkinau 3 sausainius ir kelis gabaliukus šokolado. Užbarsčiau ant viršaus.
Skanaus!


6 komentarai:

  1. neaišku, kiek tos želatinos?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū už pastebėjimą, nebuvau įrašius :)
      3 v.š :)

      Panaikinti
  2. Labai skanus tortas Aciu

    AtsakytiPanaikinti
  3. sveiki,o kiek laiko brinkint zelatina?as brinkinau trumpai,gal del to tortas gavosi minkstas

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aš brinkinau kiek ilgiau nei pusvalandį.
      Gal per trumpai palaikėt šaldytuve? :)

      Panaikinti