Reikės:
- 430 g miltų ir šiek tiek kočiojant pabarstyti stalą
- 245 g šalto kepinių margarino
- 160g cukraus
- vieno didelio kiaušinio
- puse a.š. kepimo miltelių
- žiupsnelio druskos
- 40g vandens
- ~200g džemo (naudojau vyšnių džemą)
- ~50g susmulkintų riešutų (naudojau graikiškus)
- Kiaušinį šiek tiek paplakti ir atskirti 40g. Kitą dalį pasilikti sausainių aptepimui.
- Miltus, druską, cukrų ir kepimo miltelius sumaišyti.
- 40g kiaušinio išplakti su vandeniu iki vientisos masės.
- Į miltų mišinį įpjaustyti margariną ir su pirštais smulkinti iki smulkių trupinių.(žr.pav)
- Į trupinius supilti kiaušinio ir vandens masę ir minkyti iki vientisos tešlos.
- Iškočioti tešlą ir formuoti sausainius (juosteles, apskritimus ar ką tik norit)
- Puse sausainių patepti džemu ir uždengti kitu sausainiu.
- Sulipintus sausainius patepti likusiu kiaušiniu ir apibarstyti riešutais.
- Kepti iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10-15min.
Skanaus! :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą