Reikės:
- 2 stiklinių miltų
- 70g rudojo cukraus
- 70g baltojo cukraus
- 2 a.š kepimo miltelių
- 70g pieno
- 130g sviesto
- 2 kiaušinių
- 1 a.š vanilinio cukraus
- vanilės esensijos (pagal skonį)
- tikros kakavos (pagal skonį)
- 12 vnt. aviečių (nes man išėjo 12 keksiukų)
- Dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius ir vanilinį cukrų.
- Kitame inde kiaušinius paplakti su cukrumi. Supilti pieną ir ištirpintą sviestą. Išmaišyti.
- Kiaušinių masę supilti į miltus. Gerai išmaišyti.
- Tešlą padalinti maždaug per pusę. Į vieną įdėti kakavos, į kitą vanilės esensijos.
- Į keksiukų popieriukus dedam po maždaug vieną šaukštą tešlos su kakava.
- Per vidurį įdėti po vieną avietę ir ant viršaus uždėti po maždaug šaukštą vanilinės tešlos.
- Kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėjtėje apie 20 min.
Ačiū už receptą. Labai patiko ir Jūsiškiai, ir maniškiai trupučiuką pakeisti. Kepiau jau gal 10 kartų ir vėl ruošiuosi. Aš kakavą įmaišau į visą tešlą ir dar įdedu 50 gr juodo smulkinto šokolado. (Mat mūsų šeimyna kakavos ar šokolado mėgėjai.)
AtsakytiPanaikintiLabai smagu, kad patiko :))
Panaikinti