2013 m. kovo 17 d., sekmadienis

Mėtinis/šokoladinis brownie.

Reikės:
  • 130g juodojo šokolado
  • 80g sviesto
  • 180g cukraus
  • 2 didelių kiaušinių (kambario temperatūros)
  • 45g miltų
  • 20g tikros kakavos
  • vanilės esensijos (pagal skonį)
  • 50g mėtinių triufelių (ft.viršuje)
  • žiupsnelio druskos.
Gaminimas:
  • Dideleme puode ant silpnos ugnies ištirpdyti šokoladą su sviestu. Įmaišyti cukrų.
  • Puodą ~3 minutėm nukelti nuo ugnies.
  • Dubenyje sumaišyti miltus, kakavą ir druską.
  • Į šokolado, sviesto ir cukraus masę po vieną gerai įmaišyti kiaušinius ir vanilę.
  • Į gautą masę įmaišyti miltų ir kakavos mišinį.
  • Triufelius supjaustyti smulkiais gabaliukais ir įmaišyti į gautą masę.
  • Kepimo skardą (naudojau 26x19cm) ištiesti kepimo popieriumi ir supilti tešlą.
  • Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.
  • Pilnai atvėsinti, supjaustyti ir valgyti :)
Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą