Šis tortas labai svelnaus skonio, nesaldus. TOBULAS!
Pagrindui reikės:
- 230g mėgstamų sausainių (naudojau ,,Selga" šokoladinius)
- 100g sviesto
- galit taip pat įdėti 100g mėgstamų riešutų (aš nedėjau)
- 500g ricottos sūrio
- indelis kondencuoto pieno
- šaukštas medaus
- 250ml plakamos grietinėlės
- 50ml vandens (želatinai užpilti)
- 3 v.š želatinos
- Pagrindui sumalame sausainius ir jei naudojate riešutus (tik prieš tai juos tada reikėtų pakepinti). Tirpintą sviestą supilame į sausainius. Masę sudėti į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi (naudojau 26cm skersmens.) Suformuoti padą ir kol ruošim pagrindinę masę jį padėti į šaldytuvą.
- Masei: užpilame želatiną vandeniu. Grietinėlę gerai išplakame. Išmaišome ricotą, kondensuotą pieną ir medų. Tuomet įmaišome išplaktą grietinėlę ir supilame ištirpintą želatiną. Viską supilame į formą ir išlyginam. Tortą dedam į šaldytuvą bent 3 val. (aš laikiau beveik parą)
- Puošimui netūrėjau laiko, todėl susmulkinau 3 sausainius ir kelis gabaliukus šokolado. Užbarsčiau ant viršaus.
neaišku, kiek tos želatinos?
AtsakytiPanaikintiAčiū už pastebėjimą, nebuvau įrašius :)
Panaikinti3 v.š :)
Labai skanus tortas Aciu
AtsakytiPanaikintiSmagu, kad patiko :)
Panaikintisveiki,o kiek laiko brinkint zelatina?as brinkinau trumpai,gal del to tortas gavosi minkstas
AtsakytiPanaikintiAš brinkinau kiek ilgiau nei pusvalandį.
PanaikintiGal per trumpai palaikėt šaldytuve? :)