Reikės:
- 65ml plakamos grietinėlės;
- 25g sviesto;
- 75g cukraus;
- 10g miltų;
- 200g mėgstamų sėklų, riešutų ar diovintų vaisių (naudojau 100g migdolų plokštelių, 50g sezamo sėklų ir 50g kokoso drožlių)
- orkaitę įkaitinti iki 190 laipsnių.
- sviestą, miltus ir cukrų maišant kaitinti ant silpnos ugnies (geriau, kad puodas būtų storesniu dugnu) iki vientisos masės.
- po šaukštą pilti grietinėlę ir gerai išmaišyti.
- nukelti nuo ugnies, kad šiek tiek atvėstų.
- masę dėti į popieriukus skirtus keksiukų kepimui arba skardoje ant kepimo popieriaus suformuoti apskritimus. Galima kepti ir vieną didelį florentiną ir vėliau supjaustyti.
- kepti apie 12 min.
o kiek cukraus reikia?
AtsakytiPanaikintiAtsiprašau, jau ištaisiau :)
Panaikinti75g cukraus.
O,mėgstamų sėklų, riešutų ar džiovintų vaisių, kada dėti?
AtsakytiPanaikinti