2013 m. vasario 23 d., šeštadienis

Florentinai

Prieš beveik kiekviną šeimos šventę gaunu prašymą juos pagaminti. Tikrai LABAI skanūs ir nėra sunku juos pagaminti.
Reikės:
  • 65ml plakamos grietinėlės;
  • 25g sviesto;
  • 75g cukraus;
  • 10g miltų;
  • 200g mėgstamų sėklų, riešutų ar diovintų vaisių (naudojau 100g migdolų plokštelių, 50g sezamo sėklų ir 50g kokoso drožlių)
Gaminimas:
  • orkaitę įkaitinti iki 190 laipsnių.
  • sviestą, miltus ir cukrų maišant kaitinti ant silpnos ugnies (geriau, kad puodas būtų storesniu dugnu) iki vientisos masės.
  • po šaukštą pilti grietinėlę ir gerai išmaišyti.
  • nukelti nuo ugnies, kad šiek tiek atvėstų.
  • masę dėti į popieriukus skirtus keksiukų kepimui arba skardoje ant kepimo popieriaus suformuoti apskritimus. Galima kepti ir vieną didelį florentiną ir vėliau supjaustyti.
  • kepti apie 12 min.
Skanaus!

3 komentarai:

  1. o kiek cukraus reikia?

    AtsakytiPanaikinti
  2. O,mėgstamų sėklų, riešutų ar džiovintų vaisių, kada dėti?

    AtsakytiPanaikinti