2013 m. vasario 25 d., pirmadienis

Cukriniai riestainiai.

Labai skanūs, trapūs, saldūs riestainiai :)


Reikės:
  • šiek tiek mažiau nei 400ml miltų
  • nepilno arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
  • puse stiklinės cukraus
  • 1 kiaušinio
  • 4 šaukštų pieno
  • 50g minkšto sviesto
  • cukraus ir cinamono riestainių apibarstymui.
Gaminimas:
  • miltus sumaišyti su kepimo milteliais
  • kitame dubenyje kiaušinį, cukrų ir pieną mikseriu išplakti iki purios masės
  • išsukta minkštą sviestą sudėti į kiaušinio, pieno ir cukraus masę. Gerai išmaišyti.
  • po mažu dėti miltus kol tešla taps minkoma
  • imti po nedidelį gabalėlį tešlos ir formuoti riestainius
  • kol jų nesudėjot į kepimo popieriumi išklotą skardą, riestainius apibarstyti cukraus ir cinamono mišiniu.
Kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 13 minučių, tol kol gražiai paruduos.

Skanaus!

4 komentarai: