2013 m. balandžio 2 d., antradienis

Medaus tortas.


Labai skanus, švelnaus skonio tortas. Taip pat valgytojų išgirtas :)


Papločiam reikės:
  • 100g sviesto;
  • 800ml miltų;
  • 200ml cukraus;
  • 2 v.š medaus (kitą kartą dėčiau daugiau);
  • 1 a.š kepimo miltelių;
  • 2 kiaušiniai.
Pertepimui reikės:
  • 1 litras (1kg) grietinės;
  • cukraus pudros (pagal skonį)
  • citrinos sulčių (pagal skonį)
  • 2 v.š želatinos
  • 60ml vandens;
  • vanilės esensijos (pagal skonį)
Skardą naudojau 26cm skersmens.




Papločių gaminimas:
  • Cukrų, sviestą ir medų garų vonelėje maišant kaitinam iki tol, kol ištirps cukrus, šiek tiek pravesinti masę;
  • į gautą masę sudedam išplaktus kiaušinius ir kepimo miltelius, išmaišom;
  • suberiam 400ml miltų, šiek tiek paminkom;
  • likusius miltus suberti ant stalo, išversti tešlą ir minkyti tol, kol pasidarys panaši į plasteliną;
  • tešlą padalinti į 5 lygias dalis;
  • ant kepimo popieriaus iškočioti šiek tiek didesnius nei 26cm (iškočioti reikia visus 5 iš karto)
  • kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 4min;
  • iškarto išėmus paplotį ant jo dėti skardos dugną ir apipjauti.
Pertepimo gaminimas:
  • Želatiną užpilti vandenių, palikti išbrinkti;
  • grietinę sumaišyti su cukraus pūdra, citrinos sultymis ir vanile;
  • išbrinkusią želatiną ištirpinti ant nedidelės ugnies, šiek tiek atvėsinti, supilti į gautą masę ir gerai išmaišyti.
Surinkimas:
  • Jei nenaudojat kepimo formos, tuomet pertepimą padėkit į šaldytuvą sustingti;
  • aš naudojau formą, tai..dėti vieną paplotį ir užpilti maždaug 6 šakštais pertepimo ir toliau taip pat sloksniuoti ;)
  • palikti šaltai, kad sustingtų (aš palikau per naktį).

Skanaus!

Šaltinis.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą