2013 m. kovo 31 d., sekmadienis

Kuršėnų vyniotinis

Labai skanus ir labai valgytojų išgirtas. Tikrai vertas pastangų!


Reikės biskvitui:
  • 4 šaukštų cukraus;
  • 4 šaukštų miltų;
  • 4 kiaušinių;
Reikės įdarui:
  • 180g kreminės varškės;
  • 180g minkšto sviesto;
  • pusę indelio saldinto kondencuoto pieno;
  • kreminės esensijos (pagal skonį)
Biskvito gaminimas:
  • Kiaušinio trynius atskirti nuo baltymų;
  • Trynius gerai išplankti su cukrumi;
  • Suberti miltus ir vėl gerai išmaišyti;
  • Atskitai labai gerai išplakti baltymus;
  • Atsargiai, šaukštu į trynių masę sudėti baltymus ir atsargiai išmaišyti iki vientysos masės;
  • Tašlą supilti į kepimo formą, išklota kepimo popieriumi;
  • Kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.
  • Pasiruošti kepimo popieriaus lapą ir ant jo iškepusį biskvitą apvesti. Suvynioti, apkloti rankšluosčiu ir palikti atvėsti.
Įdaro gaminimas:
  • Mikštą sviestą išplakti;
  • plakant pilti kondencuotą pieną, esensiją;
  • sudėti varškę ir gerai išmaišyti.
Surinkimas:
  • Atsargiai išvynioti biskvitą, ištepti kremu ir vėl suvynioti.
  • Laikyti šaltai bent porą valandų.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą