2013 m. gegužės 25 d., šeštadienis

Migdoliniai sausainiai.





Trapūs, labai skanūs, greitai suvalgomi sausainiai. O produktų reikia visai ne daug. Gaminau mamos prašymu :)

                   
Reikės:
  • 200g migdolų;
  • 150g cukraus pudros;
  • 2 kiaušinių baltymų.
Gaminimas:

  • Nuo migdolų nuimti žieveles. Tai galima padaryti užpilus migdolus verdančiu vandeniu, šiek tiek palaikyti ir tada pirštų pagalba nulupti žieveles (tai padaryti bus nesunku);
  • Migdolus apie 5 min nuolat maišant pakepinti sausoje keptuvėje;
  • Pakepintus migdolus sumalti iki miltų;
  • Dubenyje sumaišyti cukraus pudrą ir migdolų miltus;
  • Kitame dubenyje gerai išplakti kiaušinių baltymus;
  • Baltymus suversti į migdolų ir cukraus pudros mišinį, atsargiai išmaišyti šaukštu;
  • Masę maždaug pusvalandžiui padėti į šaldytuvą;
  • Po pusvalandžio drėgnomis rankopis formuoti nedidelius rutuliukus ir dėti ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos;
  • Kepti iki 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 min;
  • Galima pertepti šokoladu ar kuo kitu ir suklijuoti du sausainius :)                                                                                      
Skanaus!

3 komentarai: