Reikės:
- 150 ml pieno
- 35g sviesto
- 40g cukraus
- 3 kiaušinių
- 75g miltų
- valinės esensijos (nebūtinai)
Gaminimas:
- Sviestą supjaustyti mažais gabaliukais ir sudėti į puodą, supilti pieną, cukrų, kelis lašiukus vanilės.
- Miltus suberti į dubenį.
- Pieną ir sviestą pakaitiname, kad sviestas ištirptų, o pienas pradėtų virti. Pienas turi nepilnai užvirti. Kai tik daugiau nei pusė pieno paviršiaus ima burbuliuoti, o sviestas ištirpęs, vienu mostu į puodą supilame miltus, greitai maišome. Maždaug po 30 sekundžių išjungiame ugnį ir toliau maišome, kol tešla sulips į vieną gabalą ir atšoks nuo puodo sienelių. Gautą tešlos gabalą verčiame į lėkštę, suplojame per visą lėkštės diametrą ir paliekame atvėsti iki maloniai šiltos.
- Šiek tiek paplakti kiaušinius.
- Tešlą sudėti į dubenį, maišant po 2-3 šaukštus dėti kiaušinius. Tešla po mažu turi pradėti leistis ir tapti blizgi. (Tešla, pakėlūs šaukšta turi nuo jo nukristi)
- Tešlą sudėti į konditerinį maišelį ir formuoti sausainius (aš formavau tiesiog su šaukštu)
- Kad sausainiai blizgėtų, galima patepti kiaušiniu su šiek tiek druskos.
- Kepti 190 laipsnių orkaitėje apie 15 min.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą