2013 m. kovo 5 d., antradienis

Plikyti sausainiai

Išvaizda neprilygsta pirktiniams, bet skoniu tikrai pralenkia! :)
Reikės:
  • 150 ml pieno
  • 35g sviesto
  • 40g cukraus
  • 3 kiaušinių
  • 75g miltų
  • valinės esensijos (nebūtinai)
(dariau iš puses normos)

Gaminimas:
  • Sviestą supjaustyti mažais gabaliukais ir sudėti į puodą, supilti pieną, cukrų, kelis lašiukus vanilės.
  • Miltus suberti į dubenį.
  • Pieną ir sviestą pakaitiname, kad sviestas ištirptų, o pienas pradėtų virti. Pienas turi nepilnai užvirti. Kai tik daugiau nei pusė pieno paviršiaus ima burbuliuoti, o sviestas ištirpęs, vienu mostu į puodą supilame miltus, greitai maišome. Maždaug po 30 sekundžių išjungiame ugnį ir toliau maišome, kol tešla sulips į vieną gabalą ir atšoks nuo puodo sienelių. Gautą tešlos gabalą verčiame į  lėkštę, suplojame  per visą lėkštės diametrą ir paliekame atvėsti iki maloniai šiltos.
  • Šiek tiek paplakti kiaušinius.
  • Tešlą sudėti į dubenį, maišant po 2-3 šaukštus dėti kiaušinius. Tešla po mažu turi pradėti leistis ir tapti blizgi. (Tešla, pakėlūs šaukšta turi nuo jo nukristi)
  • Tešlą sudėti į konditerinį maišelį ir formuoti sausainius (aš formavau tiesiog su šaukštu)
  • Kad sausainiai blizgėtų, galima patepti kiaušiniu su šiek tiek druskos.
  • Kepti 190 laipsnių orkaitėje apie 15 min.
Sakanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą