Labai skanus, švelnaus skonio tortas. Taip pat valgytojų išgirtas :)
Papločiam reikės:
- 100g sviesto;
- 800ml miltų;
- 200ml cukraus;
- 2 v.š medaus (kitą kartą dėčiau daugiau);
- 1 a.š kepimo miltelių;
- 2 kiaušiniai.
- 1 litras (1kg) grietinės;
- cukraus pudros (pagal skonį)
- citrinos sulčių (pagal skonį)
- 2 v.š želatinos
- 60ml vandens;
- vanilės esensijos (pagal skonį)
Papločių gaminimas:
- Cukrų, sviestą ir medų garų vonelėje maišant kaitinam iki tol, kol ištirps cukrus, šiek tiek pravesinti masę;
- į gautą masę sudedam išplaktus kiaušinius ir kepimo miltelius, išmaišom;
- suberiam 400ml miltų, šiek tiek paminkom;
- likusius miltus suberti ant stalo, išversti tešlą ir minkyti tol, kol pasidarys panaši į plasteliną;
- tešlą padalinti į 5 lygias dalis;
- ant kepimo popieriaus iškočioti šiek tiek didesnius nei 26cm (iškočioti reikia visus 5 iš karto)
- kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 4min;
- iškarto išėmus paplotį ant jo dėti skardos dugną ir apipjauti.
- Želatiną užpilti vandenių, palikti išbrinkti;
- grietinę sumaišyti su cukraus pūdra, citrinos sultymis ir vanile;
- išbrinkusią želatiną ištirpinti ant nedidelės ugnies, šiek tiek atvėsinti, supilti į gautą masę ir gerai išmaišyti.
- Jei nenaudojat kepimo formos, tuomet pertepimą padėkit į šaldytuvą sustingti;
- aš naudojau formą, tai..dėti vieną paplotį ir užpilti maždaug 6 šakštais pertepimo ir toliau taip pat sloksniuoti ;)
- palikti šaltai, kad sustingtų (aš palikau per naktį).
Skanaus!
Šaltinis.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą