2013 m. kovo 22 d., penktadienis

Šokoladiniai/vaniliniai keksiukai su avietėmis.

Labai minkšti, purūs ir ne per saldūs :)





Reikės:
  • 2 stiklinių miltų
  • 70g rudojo cukraus
  • 70g baltojo cukraus
  • 2 a.š kepimo miltelių
  • 70g pieno
  • 130g sviesto
  • 2 kiaušinių
  • 1 a.š vanilinio cukraus
  • vanilės esensijos (pagal skonį)
  • tikros kakavos (pagal skonį) 
  • 12 vnt. aviečių (nes man išėjo 12 keksiukų)
Gaminimas:
  • Dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius ir vanilinį cukrų.
  • Kitame inde kiaušinius paplakti su cukrumi. Supilti pieną ir ištirpintą sviestą. Išmaišyti.
  • Kiaušinių masę supilti į miltus. Gerai išmaišyti.
  • Tešlą padalinti maždaug per pusę. Į vieną įdėti kakavos, į kitą vanilės esensijos.
  • Į keksiukų popieriukus dedam po maždaug vieną šaukštą tešlos su kakava.
  • Per vidurį įdėti po vieną avietę ir ant viršaus uždėti po maždaug šaukštą vanilinės tešlos.
  • Kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėjtėje apie 20 min.
Skanaus!

2 komentarai:

  1. Ačiū už receptą. Labai patiko ir Jūsiškiai, ir maniškiai trupučiuką pakeisti. Kepiau jau gal 10 kartų ir vėl ruošiuosi. Aš kakavą įmaišau į visą tešlą ir dar įdedu 50 gr juodo smulkinto šokolado. (Mat mūsų šeimyna kakavos ar šokolado mėgėjai.)

    AtsakytiPanaikinti