2013 m. liepos 19 d., penktadienis

Keksiukai su obuoliais

Labai norėjau obuolių pyrago, bet kadangi jis ilgokai kepa, tai nusprendžiau kepti keksiukus ir tikrai nesigailiu. Keksiukai (16 vnt.) iškepė tikrai labai labai skanūs ir kvapnūs :)
Reikės:
  • 2 kiaušinių;
  • 250g miltų;
  • 2,5 a.š kepimo miltelių;
  • 150g cukraus;
  • 2 obuolių;
  • 100g sviesto;
  • ~2 v.š medaus;
  • cinamono.
Gaminimas:
  • Sviestą ištirpinti su medumi;
  • nulupti ir supjaustyti obuolius;
  • sumaišyti visus ingredientus;
  • į kepimo popieriukus dėti tešlą ir įspausti obuolių gabaliukus;
  • kepti iki 190 laisnių įkaitintoje orkaitėje apie 15-20min.
p.s. jei tešla atrodo per kieta, galima įpilti šiek tiek pieno.


Skanaus!


2013 m. liepos 1 d., pirmadienis

Pyragas "Draugystė" + sausainiai.


O koks jis skanus! Skanesnis net už pirktinį, su purios varškės sluoksniu :)
Naudojau savo padruškės Kamilės receptą, kurį šiet kiek pakeičiau pagal save :)
P.S kadangi man liko nemažai tešlos, todėl ją panaudojau sausainiams.

Tešlai reikės:
  • 330g sviesto (kambario temperatūros);
  • 150g cukraus;
  • 650g miltų;
  • 2 kiaušinių;
  • 3 v.š. grietinės;
  • vanilinio cukraus;
  • 2 a.š kepimo miltelių.
Tešlos gaminimas:
  • Sviestą išsukti su cukrumi;
  • Po vieną imušti kiaušinius iš gerai išmaišyti;
  • Sudėti likusius ingredientus ir gerai išmaišyti ir suminkyti tešlą;
  • Dvidešimčiai minučių tešlą dėti į šaldytuvą;
  • Po 20min iš pusės tešlos iškočioti kepimo formos dydžio lakštą.
  • Kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 8min.
Varškės sluoksniui reikės:
  • 500g kreminės varškės;
  • 3 kiaušinių;
  • vanilinio cukraus;
  • 80g cukraus.
Varškės sluoksnio gaminimas:
  • Kiaušinio trynius atskirti nuo baltymų;
  • Trynius su varškė, vaniliniu cukrumi ir cukrumi gerai išmaišyti.
  • Baltymus išplakti iki standžių putų ir atsargiai šaukštu įmaišyti į varškės masę.
Dar reikės:
  • 500g mėgstamo džemo (naudojau abrikosų džemą);
  • 1 kiaušinio trynio aptepimui.
Tolimesnis gaminimas:
  • Ant iškepusio pyrago pagrindo tepti džemą;
  • sudėti varškę ir tolygiai paskirstyti;
  • ant viršaus uždėti iš likusios tešlos iškočiotą lakštą;
  • viršų ištepti kiaušinio tryniu ir subraižyti šalute;
  • kepti iki 160 laipsnių įkaitintoje orkaitęje apie 40min;
  • atvėsinti pyragą ir supjaustyti.


Sausainiai iš ,,Daraugystės" tešlos (gavosi tikrai labai skanūs)

Reikės:
  • kepiniam skirto džemo (naudojau vyšnių)
  • likusios tešlos;
  • kiaušinio.
Gaminimas;
  • suformuoti norimos formos sausainius, į vidų įdėti džemą;
  • aptepti išplaktu kiaušiniu;
  • kepti iki 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje kol paruduos.

SKANAUS!